top of page
20201029_101849.jpg

Vloerrenovatie

Vloeren slijten. Dat is niets om zorgen over te maken, maar het kan op den duur vervelend worden. Denk aan een vloer die kraakt, stinkt of wellicht vocht bevat en daardoor krom trekt. Ook is het interessant om een vloer te verduurzamen indien dit nog niet gedaan is, want ook in de vloer kun je goed isoleren.

Waarom renoveren?

Een vloerrenovatie komt meestal voort uit problemen met een ondervloer of nieuw systeem. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een betere ondervloer of vloerverwarming. Vloeren die in slechte staat verkeren, kunnen dus voor overlast zorgen door middel van lelijkheid of gekraak. Indien er vocht in een houten vloer zit, kijkt Pura Vloerenspecialist waar het vocht vandaan komt. Je wilt namelijk niet dat een nieuwe vloer weer vochtproblemen krijgt.

Er zijn diverse renovaties mogelijk. Dit is sterk afhankelijk van de wensen en mogelijkheden.

Vloerrenovatie sloopwerk

Oude vloerafwerking verwijderen 

Er zijn diverse manieren waarop onze vakmannen te werk gaan. Dit is afhankelijk van de situatie en het type vloer. Haal je de vloer er liever zelf uit? Ook dat is geen probleem. Wij komen langs zodra ons hulp en advies gewenst is.

vloerrenovatie: slopen van een vloer
vloerrenovatie reparatie

Dekvloer schaven, frezen en diamantschuren

Voor er nieuwe afwerkingen worden aangebracht, kan het nodig zijn om bijvoorbeeld oude lagen te verwijderen door middel van schaven of frezen, of om oude tegelvloeren met diamant te schuren. Ook hiervoor kunt u bij Pura Vloerenspecialist terecht.

Dekvloer egaliseren

Wanneer een vloer is uitgebroken is de kans groot dat de vloer niet geheel egaal is. Daarom zal het dekvloer geëgaliseerd worden. Dit is essentieel voor het leggen van de vloer.

IMG20230331151137.jpg
Vloerrenovatie: het afwerken van een linoleum vloer.

Het strippen van een linoleum vloer

Strippen van een linoleum vloer begint met het verwijderen van meubels en het afdekken van oppervlakken die niet gereinigd hoeven te worden. Vervolgens wordt een geschikt strippingsmiddel aangebracht op de vloer en met een schrobber of een machinale stripper verwijderd. Dit proces kan meerdere keren herhaald worden totdat de oude lagen van reinigingsmiddelen, zegeltjes en verontreinigingen zijn verwijderd en er een nieuwe waslaag kan worden aangebracht.

Het afwerken van de vloer

Zodra het dekvloer egaal en droog is, kan het leggen van de vloer(linken naar pagina vloerafwerking) beginnen. Ook hierin adviseren we in de materiaal en kleur. We gaan pas weg als je helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Vloerrenovatie zorgt weer voor een totaal plaatje. Ook voor de gietvloer

Bij Pura Vloerenspecialist kijken we altijd wat nodig is om een vloer weer compleet en nieuw te krijgen. Bij een vloerrenovatie zorgen we ervoor dat je vloer er weer als nieuw uit komt te zien.

Bezoek de showroom in Cruquius

Kom langs in onze showroom in Cruquius voor een gesprek. Hierin bekijken we een aantal voorbeelden en bespreken we de dienstverlening.

Waarom Pura Vloerenspecialist
voor de renovatie van jouw vloer?

Bij Pura Vloerenspecialist is er meer dan 25 jaar werkervaring en dat merk je al snel in het advies.

Bij Pura Vloerenspecialist wordt je volledig ontzorgd. Ook omtrent de vloerrenovatie kun je het werk met een gerust hart achterlaten;

Bij Pura Vloerenspecialist ontvang je een eerlijke prijs. Je bent niet meer kwijt dan nodig en krijgt er kwaliteit voor terug;

Bij Pura Vloerenspecialist gaan we altijd voor deskundig advies. Ook op het gebied van vloerrenovatie. Zo kom je nooit achteraf voor uitdagingen te staan;

Wachten? Dat hoeft bij Pura Vloerenspecialist niet. Pura Vloerenspecialist werkt zonder wachtlijst.

bottom of page